2018-10-14 | Men's FitModel World 2018

 

VERSENY:

Időpont: 2018. október 14., vasárnap

Helyszín: MoM Sport - Sportcsarnok, 1123 Budapest, Csörsz u. 14-16.

A versenyzők 7:00 h-tól jöhetnek be az épületbe. 9:00 h-tól 10:00 h-ig koreográfia betanítás, amelyen minden versenyzőnek jelen kell lennie. A verseny 11:20 h-kor kezdődik.

 

REGISZTRÁCIÓ

Mérlegelés, helyszíni regisztráció (rajtszám választás, hivatalos versenypóló átadása)

Időpont: 2018. október 14., péntek, 17:00-20:00 h

Helyszín: MoM Sport – Különterem, 1123 Budapest, Csörsz u. 14-16.

 

VERSENYKATEGÓRIÁK (4)

Gentleman: (35 év feletti versenyzők számára): Open

-175 cm (Magasság-testsúly arányszámítás: testmagasság -100 + 2 kg)

-180 cm (Magasság-testsúly arányszámítás: testmagasság -100 + 4 kg)

+180 cm (Magasság-testsúly arányszámítás: testmagasság -100 + 6 kg)

(Tervezett magassági kategóriák, amelyeket ott vágunk el, ahol a legkiegyensúlyozottabb a mezőny létszáma.)

Overall Bajnok választás: A verseny végén a kategóriák győztesei mérkőznek meg egymással, közülük kerül ki az abszolút bajnok!

 

5 fős létszám alatt a szervező jogosult összevonni a kategóriákat.

A 2018-ben betöltött évek alapján számoljuk a gentleman korosztályt.

Egy versenyző egy kategóriában indulhat. 

 

NEVEZÉS ÉS DÍJAK:

Online előnevezés:

  • 100 Euro (vagy 30.000 Ft) 2018. szeptember 14. előregisztrációs díj az online regisztrációval együtt
  • 125 Euro (vagy 37.500 Ft) 2018. október 5-ig az előregisztrációs díj az online regisztrációval együtt
  • 150 Euro (vagy 45.000 Ft) 2018. október 6-tól a nevezési díj, valamint a helyszínen fizetve, amennyiben online regisztráltak a versenyzők a weboldalon

A nevezési díjat az alábbi cégnévre és bankszámlaszámra kérjük befizetni: SBI Promotion Kft.: K&H Bank: 10401093-50526685-54511005.

Amennyiben a nevezési díj és az online regisztráció nem érkezik be a megadott határidőig, nem tekintjük előregisztráltnak a versenyzőt és az előnevezési kedvezmény nem jár! 

 

DÍJAZÁS:

PÉNZDÍJAK: A kategória győzteseknek az Overall Bajnok választás után:

1. helyezett: 1.000 USD

2. helyezett: 500 USD

3. helyezett: 250 USD

 

TÁRGYNYEREMÉNYEK:

I. helyezettek nyereményei:

Szobor

Érem

Under Armour szett

ProNutrition ajándékcsomag

ProTan felajánlás: 1 db Narcizo Men’s Physique nadrág 20.000 Ft értékben

II. és III. helyezettek nyereményei:

Serleg

Érem

Under Armour szett

ProNutrition ajándékcsomag

10.000 Ft (II. helyezett) és 5.000 Ft (III. helyezett) értékű ProTan voucher

IV. és V. helyezettek nyereményei:

Under Armour szett

ProNutrition ajándékcsomag

 

Men’s Fitmodel World Abszolút Bajnokának nyereménye:

- A 2019-es Fitparade kampány arca szerződés

- 1 éves ProNutrition táplálék-kiegészítő szponzorációs szerződés 

 

Startajándékok minden versenyzőnek:

- hivatalos versenypóló

- oklevél

- emlékérem

- SteelFit tornazsák 7.000 Ft értékű termékmintával

 

Különdíjak: 

1 éves menedzselési szerződés a legjobb magyar versenyző számára.

- Pro Tan Hungary Team tagság: 2018. őszi versenyekre, valamint a 2019-es év valamennyi versenyére ingyenes barnítás

 

RÉSZTVEVŐK:

Men’s FitModel World: Ez a kategória azoknak a 16 év feletti férfiaknak lett kialakítva, akik sportosan izmosak. Elvárt az ápoltság, a tökéletes mosoly, a fotogén kisugárzás, a rendezett külső. A hasizom és a váll legyen kidolgozott, de az erezettség nem látszódhat, az izmok nem lehetnek nagy tömegűek és nem válhatnak szét. A versenyző összképének harmonikusnak és energikusnak kell lennie.

Gentleman: A kategória elvárásai azonosak a Men’s Fitmodel World Man kategóriáéval, de itt csak a 2018. október 14-ig a 35. évüket betöltött versenyzők indulhatnak.

 

SZABÁLYZAT:

A verseny minden szövetségtől független, egyesületi vagy klubtagság nem szükséges, egyéni versenyzők és kezdők is jelentkezhetnek.

A versenyre való jelentkezés hivatalos jelentkezési lapon keresztül történik. A jelentkezési lapot hiánytalanul kell kitölteni. A jelentkezéshez egész alakos fényképet kérünk, a felvétel elkészítésének dátuma azonosítható kell, hogy legyen. A verseny szervezője a fénykép beérkezését követően a jelentkezést elbírálja és jogosult a jelentkezést elutasítani, ha a versenyző felkészültsége nem felel meg a nemzetközi színvonalnak. A postai úton beküldött képeket nem áll módunkban visszaküldeni. A képeket az info@fitparade.hu e-mail címre JPG formátumban kérjük eljuttatni. Az SBI Promotion Kft. nem vállal felelősséget a postai, illetve e-mailen beküldött szerzői jogokkal ellátott és/vagy elveszett, megsérült képek kapcsán. A beküldött képek az SBI Promotion Kft. tulajdonába kerülnek. A versenyzők a nevezéssel visszavonhatatlan nyilatkozatukat adják, hogy az SBI Promotion Kft. részére beküldött képek és a rendezvényen készített fotók közlésre alkalmasak és a Fitparádé „FitModel World” kampányában és a rendezvény beszámolóiban korlátozás nélkül publikálhatóak a jövőben bármikor.

 

ELBÍRÁLÁS:

A bírálást a Fitparádé jogtulajdonosa által felkért nemzetközi zsűri végzi el. Az elbírálás a következő szempontokat követi: Nyílt tehetségkutató, 2 fordulós verseny.

Kötelező alapállások minden kategóriában:

Fotogén, férfias kisugárzás, kidolgozott, egészségesen zsírmentes, sportosan izmos tónus, arányos, esztétikus, szimmetrikus testalkat bemutatása mellett a versenyző mozgáskoordinációjának, egyéniségének, kisugárzásának, színpadi mozgásának elbírálása.

A zsűri a test szimmetriáját, férfias izomzatát, testi fittségét és az arc fotogenitását együttesen értékeli.

Nem szabad túlzásba vinni az izmokat! A robosztus izomzat és a duzzadó erek hátrányt jelentenek és lepontozásra kerülnek, ez nem Athletic verseny!

Nincsenek pózok, a versenyzők nem feszítenek. Sportos, könnyed 4 alapállás van szemből, mindkét oldalról és hátat fordítva. Különösen ügyelni kell a frizurára, az ápoltságra, minimális alap színpadi smink megengedett, a kisugárzás nem lehet feminim, hiszen ezek is számítanak az összbenyomás megítélésében. 

Díszítők, kellékek: A testtetoválást nem pontozzuk le, de kérjük a barnítás előtt alapozóval lefedni. Zavaró díszítés, gyűrű, illetve karóra, színpadon látható testpiercing használata tilos!  

Egyéb: Verseny közben rágógumi, cukorka, stb.. rágása tilos! A test szőrtelenítése ajánlott! 

 

A VERSENY MENETE:

A verseny megnyitóján minden versenyző együtt jön fel a színpadra a vezető bíró utasításai és a betanult koreográfia szerint, emelkedő számsorrendben sorakozva. A versenyzők tesznek együtt egy kört a színpadon és lemennek onnan. Ezután kezdődik a verseny.

A kategóriák felszólítási sorrendje:

1. Gentleman

2. -175 cm magas kategória

3. -180 cm magas kategória

4. +180 cm magas kategória

1. forduló:  a kategóriánként és azon belül emelkedő számsorrendben jönnek fel a versenyzők Beach shortban a nevükön szólítva egyenként fel a színpadra. A Beach short lehet színes és egyedi, de a térd fölé kell, hogy érjen. Figyelem, a számokat a versenyzők jól látható módon a jobb csípőjükre tűzik, azt nem takarhatják el! A versenyző bemegy a színpad közepére és megmutatja magát szemből, valamint hátulról, majd visszamegy a sorba. Egymás után mind a négy kategória versenyzője fel jön a színpadra. DREAM TAN és olajozás tilos, a verseny hivatalos barnítója a ProTan Hungary! Ebben a fordulóban a bírók kiválasztják kategóriánként azt a kategóriánkénti 5 versenyzőt, akik a fináléba kerülnek. 

2. forduló:  a TOP 5-be került versenyzők a meghirdetett kategória sorrendben jönnek fel az Under Armour shortban és az Under Armour pólóban a színpadra emelkedő számsorrendben.  

 

A bírók kategóriánkénti abszolút sorrendet állapítanak meg. Az lesz a bajnok, aki a legkevesebb pontot kapja.

Figyelem, lesz idő az öltözésre, de a versenyzőknek a színpad mellett kell tartózkodniuk!

 

Abszolút Bajnok forduló: A Gentleman és a 3 magasság kategória bajnokainak összehasonlítása Under Armour shortban, egy fordulóban. A bírók abszolút sorrendet állapítanak meg. Az lesz a bajnok, aki a kevesebb pontot kapja.

 

Eredményhirdetés: A TOP 5 versenyző Under Armour shortban és trikóban, kategóriánkénti emelkedő számsorrendben jönnek fel a színpadra. Az eredményeket 1-5. helyezésig hirdetjük ki, minden versenyző 6. helyen végez, aki nem került a Top 5-be. 

vissza az archívumba