Rólunk

A FITPARÁDÉ® immár 20 éve a régió legnagyobb kétnapos GYM SPORTS fesztiváljává növekedett.

A népszerű rendezvény az egész családnak aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál. A sportágak választéka szinte határtalan, azonban egy dolog közös, mindegyik az edzőtermi sportok világához kapcsolódik.

A rendezvénynek 2003-2007 között 5 alkalommal a debreceni Főnix Csarnok adott otthont, az elmúlt 15 évben pedig Budapesten találkoztak a magyar és nemzetközi fitnesz és testépítő világ amatőr és profi versenyzői.

Idén is a csepeli Duna ág partján idillikus környezetben elhelyezkedő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) sportcsarnokában professzionális körülmények között ismerkedhetnek meg a birkózás mellett több harcművészeti szakággal, funkcionális sportokkal, fitnesszel, testépítéssel, street workout-tal, küzdősportokkal, szkanderrel vagy a rúdsporttal az érdeklődők.

2022. október 15-16-án a KIMBA-ba kilátogatók aktív részesei is lehetnek a rendezvénynek, kipróbálhatják a sporteszközöket, a sportágakat, belekóstolhatnak a sportos, egészséges életérzésbe, amely által akár életmód váltáshoz is kaphatnak motivációt. A közös élményeknek igazán nagy szerepük van a mindennapokban, ezért különösen jelentős a családdal együtt végezhető sporttevékenységekre szánt idő minőségi kihasználása.

A FITPARÁDÉ® évről-évre sporttörténelmi lehetőséget kínál a magyar sportolóknak, hiszen az elmúlt 20 évben ennek a rendezvénynek a keretei között rendeztünk IFBB profi versenyeket, innen indultak a világ élvonalába olyan fitnesz és testépítő sztárok, mint Tóth Dani, Toldi Zsuzsi, Oláh Noémi, Molnár Péter, Nagy Bettina, Regős Lili, Mészáros Rafaella, Frits Patrícia, Ország (Zsuppán) Fanni, Czine Szilvia. A 2018-as FITPARÁDÉ® egy óriási mérföldkő volt a magyar fitnesztársadalom életében és a magyar testépítés történetében is. A multisport fesztivál tulajdonosai és egyben promóterei, Buranits Ildikó és Sebestyén Péter olyan szintet léptek meg, ami mindaddig elképzelhetetlen volt a hazai versenyzőknek. Magyar színpadon, magyar közönség előtt akár magyar versenyzők is megszerezhetik a hőn áhított IFBB Pro kártyát, sőt, az utána következő profi versenyeken a friss kártyások is indulhatnak. A profi versenyek pedig a Mr Olympia-ra kvalifikálnak.

Buranits Ildikó - Tulajdonos, promóter
Sebestyén Péter - Tulajdonos, társpromóter

A FITPARÁDÉ® az elmúlt években már közel 60 sportágnak és több mint 20 országból, mintegy 2000 sportolónak adott versenylehetőséget.

Büszkék vagyunk rá, hogy 2022-ben ötödször rendezhetjük meg az IFBB Pro Qualifier versenyt, továbbá az NPC REGIONAL versenyt, amelyek Dwayne Johnson 2023 októberében megrendezésre kerülő ATHLETICON világbajnokság kvalifikációs pontgyűjtő versenyei.

2022-ben 9 profi licence kártya szerezhető a FITPARÁDÉ® versenyein, amelyek közül a Figure és a Wellness kártya birtokosok a szombati IFBB PRO Figure és IFBB PRO Wellness versenyeken indulhatnak. Sporttörténelmi jelentőségű lehetőség az, hogy először rendezhetünk Men’s Classic Physique PRO-t Magyarországon, a vasárnapi Pro Qualifier Classic Physique abszolút bajnoka a PRO kártya kiváltását követően indulhat a versenyen.

A rendezvényt a kezdetek óta Fitexpo kíséri, ami kiváló megjelenési és bemutatkozási lehetőséget nyújt a sport-és fitneszvilág indusztriális és kereskedelmi szereplőinek. Bővebb információt a kiállítókról vagy a megjelenési lehetőségekről a Fitexpo menüpont alatt talál.

Egy kis ízelítő a FITPARÁDÉ® hangulatából: