A 18 éve minden októberben sorra kerülő edzőtermi sportfesztivál titka csak az lehet, hogy évről évre képes megújulni – az európai fitneszesemények mértékadójaként. Idén kilenc IFBB Pro Card volt a tét, és ebből kettő került magyar versenyző kezébe.

Molnár Zsófia  mindent egy lapra tett fel. A Fitparádéra időzítette a csúcsformát, semmilyen másik verseny nem érdekelte, a legrangosabb viadalon szeretett volna a csúcsra törni, és ezért hat kategóriába regisztrált. Figyelembe véve, hogy ezek mindegyike vasárnapra esett, döntése egyfelől megterhelő vállalásnak tűnt, de mindazonáltal megfontoltnak is. Hiszen, ha külföldre utazik, akkor a felkészülés mellett az útiköltséggel, a repjegy és a szállás díjával is számolni kell, és a versenyek regisztrációs díja is sokkal drágább.

A Fitparadé szervezői azért tették egy napra az NPC Regional, IFBB Pro Qualifier és a Fitmodel World bikini, wellness és hasonló kategóriákat, hogy a versenyzőknek csak egyszer kelljen a smink, a frizura és a barnítás költségével számolniuk, hiszen ezek összessége a regisztrációs díj többszöröse is lehet. Zsófi döntésében az is szerepet játszott, hogy csapatának, a Lekli-Oczella Team-nek a társtulajdonosa, Oczella Eszter éppen ezen a versenyen ért fel a csúcsra, és szerezte meg az IFBB Pro kártyát.

Ifbb Pro League Hungary Fitparádé Molnár Zsófia Buranits Ildikó fitnesz

A kezdés nem volt zökkenőmentes. “A novice kategóriában kezdtem, és amikor a színpadra léptem, egyszerűen nem találtam a helyem. Nagyon erős mezőny volt, és a csapattársaim is átszellemülten álltak ott, ezúttal mint ellenfél. Azok a fények, az a színpad és szemben a bírók… A szervezők olyan körülményeket teremtettek, hogy ez a show Las Vegasban is megállta volna a helyét. Tudtam, hogy a Fitparádé más mindegyik versenytől, mert ezt láttam a színpad másik oldaláról is, amikor a többieknek szurkoltam, de mégis összenyomott annak a terhe, hogy most nekem kellene mutatnom valamit. Azonban a következő kategóriára már összekaptam magam, az émelygés is elmúlt, és csak arra koncentráltam, hogy megszerezzem a kvalifikációs kategória első helyét. Edzőm szerint szinte feltámadtam, mint egy főnixmadár, és a bírók ezt bizony értékelték, én pedig nem engedtem meg magamnak gyengeséget mutatni a színpadon” – mesélte Zsófi.

A verseny rendkívül szervezetten zajlott, hiszen arra is időt kellett biztosítani a versenyzőknek, hogy a Fitmodel World bevonulóra a fitdress egyenruhát is felölthessék azok a lányok is, akik több kategóriában indultak.

Ifbb Pro League Hungary Fitparádé Molnár Zsófia Buranits Ildikó fitnesz

A bevonulót Simkó Gina, a MALESZ főtitkára tanította be a lányoknak, akik óramű pontossággal hajtották végre az instrukciókat. Az eredményhirdetésre pedig a Dwayne Johnson által is jegyzett Under Armour sportszettbe bújtak a hölgyek.

“Nagyon szerettem volna megnyerni a profi kártya mellett a Fitmodel World versenyt is. Hiszen akik ott nyerni tudtak, a nemzetközi fitneszvilág legismertebbjei közé emelkedtek. Világbajnokok, többen profik lettek. De még most sem ocsúdtam fel abból a tudatból, hogy Fitmodel World Abszolút bajnok, NPC Regional, az IFBB Pro Qualifier győzelem mellett mindkettő abszolút választását és vele együtt a profi kártyát is megnyertem” – nyilatkozta meghatottan Molnár Zsófia.