Rólunk írták: az Origo cikke a Fitparádéról!

Szinte berobbant a fitneszesek világába Szabó Franciska, korábbi U23-as Európa-bajnok dzsúdós. Bemutatkozását a Fitparade NPC Regional és IFBB Pro Qualifier versenyek még csak rövid idő óta hivatalos wellness kategóriájára időzítette.

Ez a kategória egy kicsit izmosabb láb és farizmot vár el, és nagyon fontosak a hangsúlyos vállak és a vékony derék, továbbá a szép színpadi mozgás és a bájos arc is. Leginkább a brazil lányok között találni kifejezetten a kategória elvárásainak megfelelő alkatú szépségeket, de a többi kontinensen is egyre népszerűbb ez az irányzat.

„Gyakori, hogy táncsportból, ritmikus gimnasztikából és kisebb szövetségekből váltanak a lányok, mert az IFBB Pro League Hungary égisze alatt szeretnének komoly eredményeket elérni, esetleg az Amerikai Arnold Classicra, a Mr Olympia Weekendre, jövő évtől már a Dwayne The Rock Johnson Athleticon versenyére kijutni. De az, hogy a dzsúdósportból érkezik trónkövetelő, még engem is meglepett, hiszen korábban magam is cselgáncsoztam” – mondta Buranits Ildikó, az IFBB Pro League Hungary elnöke, a Fitparade promótere.

Nem kérdés, hogy Franciskának, aki U23-as dzsúdó Európa-bajnok, olyan színpadi jelenléte van, ami megragadja a bírók és közönség tekintetét.Így simán behúzta a Fitparádé-győzelmeket. Ahol a kvalifikáció és az Athleticonra való pontgyűjtés megvalósult, de wellness kategóriában nem került átadásra a profi kártya, mert a Covid miatt nem tudtak beutazni négy országból az ellenfelek” – tette hozzá Buranits Ildikó.

Liona Bergmann, a versenyek holland származású főbírója elismerően méltatta Franciska fizikumát és színpadi megjelenését. „Ennek a lánynak a profik között van a helye, és sajnálatos, hogy a pandémia akadályokat gördít elé, de biztos vagyok benne, hogy ha ilyen jó formával fog színpadra állni, elnyerheti a profi kártyát.”

Nem véletlen, hogy ezen a hétvégén Varsóban folytatja az exjudoka a versenyzést. „Edzőjén, Popa Celestinen keresztül megüzentem neki, hogy ezúttal ne nézzen szigorúan a versenyzőkre és a bírókra, mint ahogyan azt a tatamin megszokta. Ott ugyanis már a szőnyegre lépés előtt fontos az ellenfél pszichikai megfélelmítése, és az esetek többségében borítékolható, hogy aki előbb elfordítja a tekintetét, az a meccset is bukja. Szóval, azt tanácsoltam Franciskának, hogy mosolyogjon és varázsoljon el mindenkit, és hozza haza, amiért kiment. Az első napot remekül zárta, hiszen a lengyel NPC Regional népes wellness-mezőnyében aranyat szerzett. A harc vasárnap folytatódik, és az IFBB Pro Qualifier-versenyen a hőn áhított Pro Card lesz a cél” – nyilatkozta Buranits Ildikó.

(A cikket változtatás nélkül közöltük, forrása: https://www.origo.hu/sport/egyeni/20201025-fitnesz-szabo-franciska-europa-bajnok-dzsudos-fitparade-gyozelem.html)

Megosztás

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email